Bursa İftar Vakti Saat Kaçta? 

Son dönemlerde yapılan araştırmalara bakılırsa insanların Ramazan’da yaygın olarak yaptığı hatalardan birisi hareketsiz kalmaktır. Oruç tutarken günlük aktivitelerinizin hepsini yapamıyor olabilirsiniz. Açlık hissi sebebiyle fazla efor sarf edilmesi gereken faaliyetler ister istemez aksıyor. Fakat iftardan sonra hareket etmenizi engelleyecek herhangi bir durum yoktur. 

Özellikle iftardan sonra egzersiz yaparsanız sağlığınız açısından daha iyi olacaktır. Ağır egzersizlere alışkın değilseniz iftardan sonra hafif pratiklerle sindiriminizi hızlandırmanız mümkündür. Eğer yediklerinizi sindirmek amacıyla sporu ağır yaparsanız sağlığınızı yine riske atarsınız. Günümüzde yaşadığı ilde iftar vaktinin ne zaman olduğunu araştıran çok sayıda kişi vardır. Bursa’da Ramazan’ın ilk günü 19.25, son günü ise 19.53’te iftar yapılacak. 

Bursa Teravih Vakti Saat Kaçta? 

İnsanların Ramazan ayında yaptığı bir başka hatalı davranış ise yemekleri çiğnemeden yutmaktır. Bu hata sadece Ramazan için değil, yaşantı boyunca beslenmede dikkat edilmesi gereken bir davranıştır. Çiğnemeden besin yutarsanız hazımsızlık problemi yaşarsınız. Mide, çiğnenmeden yutulan besinler için normalden daha fazla çaba göstermek zorunda kalıyor. 

Ayrıca çiğnenmeden yutulan besinler tokluk hissini engeller. Durum böyle olunca Ramazan ayında alınan fazla kiloların sebebi bir bakıma yemekleri çiğnemeden yutmaktır. Ramazan ayında orucun yanı sıra önem verilen bir başka ibadet teravih namazıdır. Bursa’da yaşayan kişiler Ramazan’ın ilk günü 20.44, son günü ise 21.19’dan sonra teravih kılabilir.