Yaz aylarında güneşle dans etmesi için çiçeklerinize özen gösteriyor fakat karşılığını alamıyor musunuz? O zaman sizin için hazırladığımız bu çiçek besleme rehberine kulak vermenizi öneriyoruz. Çünkü bu yazıda çiçeklerin çok daha sağlıklı ve hızlı büyümesi için bakım sırları ve tüm ihtiyaçları yer alıyor.
Siz de evde çiçek bakımı hususunda bu ana konuları göz önünde bulundurarak, balkon bitkilerinizin daha sağlıklı büyümesini sağlayabilir ve ömrünü uzatabilirsiniz.
ŞEKER
Hurriyet.com.tr'de paylaşılan habere göre, 3 yemek kaşığı şeker ile 2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 litre suya ekleyin ve iyice karıştırın. Şeker bitkilerin köklerini besliyor ve sirke de bitkinin bakteri toplamasını önlüyor.
MUZ KABUĞU
Çiçek yetiştirmede muz kabuğu, bitkilerin sağlıklı ve kuvvetli büyümesine olanak tanıyabilecek doğal bir tekniktir. Muz kabukları, potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi mühim besin maddeleri açısından zengindir, bu da bitkilerin çiçeklenme ve kök gelişimini destekler. Kullanımı için muz kabuklarını küçük parçalara ayırarak toprağın üstüne serpebilir veya bir su kabında bekleterek elde edilen muzlu suyu bitkilerinize sulama suyu olarak verebilirsiniz. Bu yöntem, kimyasal gübrelerin kullanımını azaltarak çevre dostu bir bakım sağlar ve bitkilerinizin daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.
VE ASPİRİNİ UN HALİNE GETİRİP EKLEYİNİZ...
Çiçek bakımında aspirin kullanımı, bitkilerin büyümesini ve sağlığını desteklemek için etkili bir yöntem olabilir. Aspirin, salisilik asit içerir ve bu madde bitkilerdeki hastalıklarla mücadele yeteneğini artırır, kök gelişimini teşvik eder ve su kaybını azaltarak bitkilerin dayanıklılığını arttırır. Bir litre suya bir adet aspirin ezip ekleyerek hazırlanan bu çözelti, bitkilerinize haftada bir veya iki haftada bir verilerek kullanılabilir. Ancak, aşırı dozdan kaçınılmalı ve uygulamadan önce bitkinin türüne uygun olup olmadığı araştırılmalıdır.
UNUTMAYIN AŞIRI SULAMAK HER ZAMAN İYİ DEĞİL
Bitkileri sahiplenirken hatırlamanız gereken birkaç önemli husustan biri, ne kadar suya ihtiyaç duyduklarını ve ne sıklıkta kontrol etmektir. Havadaki nem oranının yüksek olması nedeniyle bazı bitkilerin muson mevsiminde suya hiç ihtiyacı yoktur, ancak yaz aylarında bunun tersi geçerli olabilir. Bitkilerinizi aşırı sulamadığınızdan emin olmak için hava değişikliklerine nasıl tepki verdiklerini görmek için yakından izleyin.
Kaynak: Hurriyet.com.tr Derleme: sondakika-24.com