İstanbul’da Avcılar Belediyesi’nin de desteğiyle 6. Akülü Sandalye Rallisi düzenlendi.

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’un çeşitli noktalarında Umut Biz de Varız Engelliler Derneği tarafından düzenlenen Akülü Sandalye Rallisi, bu yıl Avcılar Belediyesi’nin desteği ile Denizköşkler sahilinde gerçekleşti. 6’ıncısı düzenlenen etkinliğe Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, bazı sivil toplum kuruşu temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri katıldı. 30 yarışmacının 150 metrelik parkurda gerçekleştirdiği yarışta, Avcılar Belediyesi tarafından birinci yarışmacıya tam altın, ikinci yarışmacıya yarım altın, üçüncü yarışmacıya ise çeyrek altın hediye edildi. Derece yapan yarışmacılar ise ödüllerini Avcılar Belediye Başkanı Hançerli’den aldı.

“Biz engellilerin karşılaştığı zorlukları el birliğiyle aşacağız”

Etkinlik sonunda konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Bizim için düzenlenen organizasyon oldukça değerliydi. Birçok kesimden insanı bir araya getirdik. Engelli arkadaşlarım her koşulda yaşama tutunduklarını, sporda, kültürde ve sanatta olduklarını bir kez daha gösterdiler. Kıran kırana geçen bu yarışta birinci, ikinci ve üçüncü arkadaşlarımızı ödüllendirdik. Diğer tüm yarışmacılarımıza ise madalyalarını verdik. Birlik ve beraberliğin ispatlandığı çok önemli bir etkinlikti. Engelli vatandaşlarımız engel ve zorluk tanımadığını bir kez daha herkese gösterdiler. Engelli kardeşlerimin yaşadığı çok ciddi zorluk ve sıkıntılar var. Biz bu zorlukları el birliği ile aşacağız” dedi.

Kredi ile tekerlekli sandalye aldı, yarışı kazandı

Geçtiğimiz aylarda tekerlekli sandalyesini bankadan kullandığı kredi ile aldığını ifade eden yarışmanın birincisi Aydın Çalışkan, “Ben buraya Kartal’dan geldim. Asıl amacım birinci olmak değildi. Buraya sosyal bir aktivite gerçekleştirelim diye geldim. Derneğimizin yarışmayı düzenlemesindeki amacı ise engelli arkadaşlarımızın engellerini kaldırmaktı ve bunu bir nebze de olsun başardık. Ben veya arkadaşlarımdan herhangi birinin kazanması önemli değildi. Tabii kazanmak güzel bir duygu ve daha nice yarışlara katılmak istiyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.