Mamak Kadın Kooperatifi (MAKKOP), çocuklarda yerli ve mili tarım bilincini oluşturmak adına Gökçeyurt Yibitaş İlkokulu ve Ortaokulu’nda gölge gösterisi düzenledi.

Mamak Belediyesi’nin bir girişimi olan Mamak Kadın Kooperatifi, çocuklarda yerli ve mili tarım bilincini oluşturmak adına Gökçeyurt Yibitaş İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencilere tohum çeşitlerini ve oluşum sürecini anlatan gölge gösterisi sergiledi. Sergilenen gölge oyununda öğrenciler ata tohumu ve hibrit tohum arasındaki farkları eğlenerek öğrendi. Renkli sahnelere görüntü olan etkinlikte, çocuklar ata tohumunun yetişme sürecini uygulamalı olarak yerinde görme fırsatı da yakaladılar.

Ata tohumu yetiştirmenin ve bunun devamlılık arz etmesi adına gelecek kuşaklara aktarılmasının önem arz ettiğini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Ata yadigarı olan tohumlarımızın ne kadar kıymetli olduğunu çocuklarımıza gölge oyunu gösterisiyle kolay ve anlaşılır bir şekilde anlattık. Çocuklarımızda bu eğlenceli aktivite ile hem geleneksel tarım yöntemlerini öğrendiler hem de yerli üretimin önemini kavradılar” dedi.