Diyarbakır İftar Vakti Saat Kaçta?

Sahur zamanında gereken enerji ve protein alınırsa, gün içerisinde oruç tutmakta zorlanılmaz. Açlık ve susuzluk hissi bu şekilde dengeli hâle getirilebilir. Ramazan’ı sağlıklı geçirmek isteyen kişiler konu hakkında detaylı araştırma yaparsa daha bilinçli hareket etme imkânı elde edecektir. Son zamanlarda sağlıklı oruç tutmanın yöntemleri araştırılıyor.

Sağlıklı oruç tutmanın birinci koşulu sahur yapmaktır. Sahura mutlaka kalkmanız gerekiyor. Ayrıca sahur sofrasında yumurta ve peynir gibi proteini yüksek besinlerden en az bir tane bulunmalıdır. Ramazan hakkında merak edilen konulardan bir başkası iftar vaktidir. Diyarbakır İftar Vakti Saat Kaçta, Diyarbakır’da oruç tutan kişiler Ramazan’ın ilk günü 18.40, son günü 19.06’da iftar yapacak.

Diyarbakır Teravih Vakti Saat Kaçta?

Tok tutan besinleri merak ediyorsanız sütün yaklaşık 5 saat tok tutma özelliği olduğunu bilmelisiniz. Bu nedenle bir su bardağı süt tüketmek gün içerisinde oruç tutmanızı destekleyecektir. Uzun süre aç hissetmemek amacıyla peynir, yoğurt ve yumurta gibi besinlere ağırlık vermeniz uygun bir seçenektir.

Bol karbonhidratlı ürünler yerine daha sağlıklı seçeneklerini deneyebilirsiniz. Mesela beyaz ekmek tüketmeyi bırakıp tam buğdaylıya geçmek bu aşamada sağlıklı olabilir. Tabii miktarı belirlemek de oruç açısından önemlidir. Teravih, Ramazan ayında kılınan nafile namazıdır. Farz değildir ama çoğunlukla her gece yatsı namazından sonra kılınır. Diyarbakır İftar Vakti Saat Kaçta Diyarbakır’da Ramazan ayının ilk günü 19.56, son günü ise 20.27’den sonra teravih kılınabilir.