16’lı Kağıt Havlu, 32’li Tuvalet Kağıdı BİM İndirimi! 9 Temmuz BİM Aktüel Ürünler Listesi Çıktı 16’lı Kağıt Havlu, 32’li Tuvalet Kağıdı BİM İndirimi! 9 Temmuz BİM Aktüel Ürünler Listesi Çıktı

Erken emeklilik hayalleri devam eden çalışanlar için TBMM’den sürpriz kararı çıktı. Artık az primi olana da erken emeklilik fırsatı var. Yeni düzenleme ile birlikte 10 yıl çalışma süresini dolduran ve 3600 prim günü olan çalışanlar erken emekli olacak. Kademeli emeklilik düzenlemesi ikiye ayrılacak. Aynı zamanda 12,5 yıl çalışma süresi ve 4500 prim gününe sahip olanlara da ayrıca erken emeklilik imkanı var. Sigorta giriş tarihine göre değişen yeni erken emeklilik fırsatları ve şartları haberimizde…

Emeklilik sistemi sil baştan değişiyor. Yeni sistemde milyonlarca vatandaşa az prim ödeyerek erken emekli olma fırsatı sunuluyor. Sigorta giriş tarihine göre 3600 ya da 4500 prim günü ile emekli olmak artık mümkün. Kademeli emeklilik ile birlikte yeni yaş prim çizelgesi belli oldu. Peki kim ne kadar primi ile erken emekli olacak? Kademeli emeklilik son durum ne?

YENİ ERKEN EMEKLİLİK ÇİZELGESİ ÇIKTI

Milyonlarca çalışanın erken emeklilik hayalleri gerçeğe dönüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile birlikte yeni erken emeklilik çizelgesi ortaya çıktı. Sigorta giriş tarihi 1997 ile 2008 arası olanlar için gelen yeni düzenleme 10 11 12 yıl sigortalılık süresi ile erken emeklilik mümkün oluyor. Kademeli emeklilik adı verilen bu düzenlemede prim gün sayısı ise 3600 ila 4500 gün arasında değişiyor. Yani SSK ve bağ-kurlu çalışanlar emekli olmak için artık yaş beklemek ya da yüksek prim ödemek zorunda değil.

KADEMELİ EMEKLİLİK NE ZAMAN TBMM’DEN GEÇECEK?

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı şimdi kademeli emeklilik düzenlemesine çevrilmiş durumda. SSK ve bağ-kurlu çalışanlara yeniden erken emeklilik fırsatı getirecek olan düzenleme torba yasa maddeleri arasında yer alıyor. Mecliste torba yasa görüşmeleri devam ediyor. En kısa sürede kademeli emeklilik düzenlemesinin de gündeme gelmesi ve genel kurulda oylanması bekleniyor. Genel kurulda yapılacak olan oylamanın hemen ardından kademeli emeklilik Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kabul etmesi durumunda kademeli emeklilik resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek.

EYT'den farklı olarak emeklilik reformu şeklinde gelen kademeli emeklilik düzenlemesi ile 2 milyondan fazla kişinin erken emekli olması bekleniyor.