2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Bekleniyor

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek tercih süreci başladı. 6-11 Eylül 2024 tarihleri arasında başvurularını yapan binlerce aday, şimdi ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

ÖSYM, 2024 YKS ek yerleştirme sonuçlarını resmi internet sitesi üzerinden duyuracak. Adaylar, sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve ÖSYM şifreleriyle https://sonuc.osym.gov.tr adresi ya da mobil uygulamalar üzerinden öğrenebilecekler. Sonuçlar açıklandığında, bu platformlar aracılığıyla hızlı bir şekilde erişim sağlanacak.

Ek Kayıt İşlemleri Ne Zaman Başlayacak?

Ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, kazanan adaylar üniversite kayıt işlemlerine başlayacaklar. Ancak ÖSYM, ek kayıt tarihleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Adayların, sonuçlar açıklandıktan sonra belirlenen tarihlerde yerleştikleri üniversitelere kayıt yaptırmaları gerekiyor.

YKS 3. Tercih Süreci Olacak mı?

Adaylar arasında, YKS ek yerleştirme sonuçlarından sonra "3. tercih" sürecinin olup olmayacağı sorusu gündemde. Ancak, geçmiş yıllardaki uygulamalara bakıldığında YÖK ve ÖSYM tarafından 3. tercih süreci uygulanmadığı biliniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadığı için adayların, YÖK ve ÖSYM duyurularını takip etmeleri gerekiyor.

Erzincan'da Bugün Sağanak Yağışlar Bekleniyor: Şemsiyelerinizi Yanınıza Almayı Unutmayın! Erzincan'da Bugün Sağanak Yağışlar Bekleniyor: Şemsiyelerinizi Yanınıza Almayı Unutmayın!

Adaylar İçin Önemli Hatırlatmalar

Sonuçların açıklanmasını bekleyen adayların, süreç boyunca ÖSYM’nin duyurularını dikkatle izlemeleri gerekiyor. Ayrıca üniversiteye kayıt sürecinde istenen belgelerin eksiksiz hazırlanması ve başvuruların doğru bir şekilde yapılması, adayların sorun yaşamadan kayıt işlemlerini tamamlayabilmeleri açısından büyük önem taşıyor.